Irina Columbeanu e bolnava. Micuta Monicai Gabor are nevoie urgenta de operatie

de: D. C.
02 08. 2018, 16:07

Irina Columbeanu e bolnava si are nevoie de operatie la ochi. Monica Gabor a dezvaluit, pe Facebook, ca fiica ei are salazion. Este vorba de niste chisturi si are nevoie urgenta de operatie. Parintii ei, Monica Gabor si Irinel Columbeanu, sustin ca au tot cautat un medic bun care sa ii ajute.

„Bună dragii noștri, în legătură cu miile de mesaje pe care le-am primit de la voi legate de ce are Irina Columbeanu la ochi, fetița noastră a fost diagnosticată cu salazion. Din octombrie 2017 atât eu cât și tatăl ei am tot încercat să îi găsim un tratament care sa o vindece de această afecțiune. Din păcate nimic nu a rezolvat problema, doar a atenuat-o temporar. Pe scurt, fetița noastră de 11 ani are acum nevoie de operație.

Acum încercăm din răsputeri să găsim un chirurg din Statele Unite sau România care să îi îndepărteze chisturile. Dorim să vă spunem și vouă prin ce trecem și să vă rugăm din suflet, dacă aveți informații despre un doctor foarte bun care ar putea sa o opereze pe fetița noastră de salazion scrieți-ne fie la comentarii fie dați-ne mesaje în privat. Vă mulțumim că vă pasă! Vă rog distribuiți!” a fost mesajul Monicăi Gabor, postat pe Facebook.

Ce este salazion, boala Irinei Columbeanu

Salazionul este o inflamatia cronica a glandelor sebacee Meibomius. Acestea sunt prezente la nivelul marginii palpebrale. Salazionul se dezvolta lent, in general in 2-3 saptamani. Este o formatiune chistica, de mici dimensiuni. Apare mai frecvent dupa un orjelet sau la pacientii cu blefarita cronica. El poate fi intalnit la orice varsta.

Ce spune Monica Pop despre boala Irinei Columbeanu

„Este o problemă banală. Milioane de oameni se confruntă cu salazionul. Un medic bun și un tratament corect sunt rezolvarea”, a spus Monica Pop, potrivit Click!

Cauzele aparitiei salazionului

Salazionul (histologic, este o reactie inflamatorie granuloneatoasa cronica) are o etiologie microbiana reprezentata de stafilococul auriu. Exista si numerosi factori favorizanti: blefarita, acneea rozacee si dermatita seboreica.

Apare ca urmare a obstruarii canalului de excretie a glandelor sebacee, fapt ce duce la acumularea secretiilor. Aistemul imunitar va recunoaste sebumul ca fiind o substanta straina. Vva declansa local o reactie inflamatorie complexa (se formeaza granulomul inflamator).

Tratamentul pentru salazion

Salazioanele mici se pot remite spontan, (injectii cu corticosteroizi intralezional pentru a grabi vindecarea). Se prescriu unguentele cu antibiotice si corticosteroizi (masarea usoara a pleoapei de 2-3 ori, zilnic). Pot fi utile si solutiile cu antibiotice administrate in sacul conjunctival. Daca salazionul nu se vindeca si este voluminos, se poate exciza chirurgical.

Prevenirea salazionului

Postoperator, se folosesc unguente cu antibiotice si corticosteroizi. Se recomanda evitarea zonelor aglomerate sau poluate, pastrarea unei igiene riguroase (se evita ducerea mainilor murdare la ochi sau contactul cu obiecte murdare).

De asemenea se recomanda atentie la folosirea produselor cosmetice si se va evita purtarea lentilelor de contact pana la vindecare afectiunii, potrivit csid.ro